Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Patiënt empowerment

Als je van je patiënt meer zelfregie verwacht, dan brengt dat ook een bepaalde verantwoordelijkheid met zich mee. De patiënt moet over de juiste informatie beschikken.

De zorg heeft de afgelopen jaren een grote verandering doorgemaakt. Het versterken van de rol van de patiënt in de besluitvorming over hun eigen zorg is daarbij een belangrijke pijler geworden.

De ontwikkeling van Patiënt Empowerment

De betrokkenheid en het zelfmanagement van de patiënt is steeds groter geworden. Het oorspronkelijke doel was om patiënten een stem te geven in hun behandeling en zorgbeslissingen. Nu zien we een ontwikkeling waarin technologische innovaties dit doel ondersteunen en op deze manier patiënten meer verantwoordelijkheid krijgen over hun gezondheid en zorgtraject.

Zelfregie vraagt verantwoordelijkheid

Als je van je patiënt meer zelfregie verwacht, dan brengt dat ook een bepaalde verantwoordelijkheid met zich mee. De patiënt moet over de juiste informatie beschikken. Deze informatie moet ook op het juiste niveau worden uitgelegd zodat het begrijpelijk is. Als de patiënt op de juiste manier geïnformeerd is, kan hij goede afwegingen maken en meebeslissen over zijn zorgtraject.

Warme overdracht

De patiënt wordt meer betrokken bij zijn zorgtraject als er een goede terugkoppeling plaatsvindt van de adviezen die tijdens een behandeling worden gegeven. Er komt vaak veel informatie op een patiënt af en dit blijft niet altijd even goed hangen. Het is dus heel belangrijk dat de patiënt de adviezen thuis nog even rustig kan teruglezen. Op deze manier kunnen er geen onduidelijkheden ontstaan en blijft de patiënt niet met onzekerheden zitten.

Patiënt Empowerment App

Verne helpt de patiënt in de ondersteuning van zijn eigen herstel door middel van een gebruiksvriendelijke app, de Verne App. Zo gaat de patiënt samen met jou als zorgprofessional meer regie voeren over zijn eigen gezondheid en raakt hij beter betrokken bij zijn zorgproces.

Enkele functionaliteiten waarmee we ‘Altijd in Connectie’ aanpakken

Inzichten voor je patiënt

Mobiele versie

Leefstijl advies