Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inzichten voor je patiënt

Mensen verwerken visuele informatie veel sneller dan tekstuele informatie. Door informatie te visualiseren kunnen adviezen niet alleen veel duidelijker worden gecommuniceerd, maar ook sneller worden begrepen.

Je patiënt vindt het moeilijk om te begrijpen wat er aan de hand is. Hij kan zich moeilijk voorstellen hoe zijn lichaam in elkaar zit. Daarnaast weet hij niet wat normaal is en een lang traject is al helemaal lastig te overzien. Soms gaat het beter, maar is dit moeilijk voor te stellen omdat de klacht al langere tijd aanwezig is.

Inzichten die ertoe doen

Het is voor jouw patiënt belangrijk om zijn gezondheid goed in beeld te hebben. Geen gedoe met medische termen of ingewikkelde cijfertjes. Duidelijke inzichten die relevant zijn en waar hij op kan vertrouwen. De inzichten helpen in de ziekte perceptie en op deze manier verloopt het behandelproces beter.

De kracht van visualisaties

Mensen verwerken visuele informatie veel sneller dan tekstuele informatie. Volgens onderzoek wordt visuele informatie tot wel 60.000 keer sneller begrepen dan tekst. Door informatie te visualiseren kunnen adviezen niet alleen veel duidelijker worden gecommuniceerd, maar ook sneller worden begrepen. Dit is vooral belangrijk in een tijd waarin de aandachtsboog van mensen steeds korter wordt.

Inzicht in de voortgang

We brengen de voortgang duidelijk in beeld door middel van grafieken en emoji’s. Op deze manier weet de patiënt precies hoe het gaat. Daarnaast bieden we ondersteunende beelden voor informatie aan de patiënt. We overladen de patiënt niet met gegevens, maar geven heldere inzichten in de monitoring en PROM voortgang.

Hogere betrokkenheid door inzichten

De inzichten geven de patiënt een hogere betrokkenheid bij zijn zorgproces. Deze betrokkenheid is belangrijk voor een beter behandelresultaat. De patiënt neemt meer verantwoordelijkheid over zijn gezondheid omdat de inzichten een transparant beeld geven over zijn klacht. Daarnaast voelt de patiënt meer verbinding met jou als fysiotherapeut waardoor de waardering en tevredenheid over de begeleiding groeit.