Zoek
Sluit dit zoekvak.

Moderne Techniek

De software binnen Verne wordt ontwikkeld op basis van het Laravel Open API Platform-principe.

De software binnen Verne wordt ontwikkeld op basis van het Laravel Open API Platform-principe. Hierin staat koppelen met en tussen (externe) systemen en dus zorgverleners centraal. Laravel is een open source PHP-framework om webapplicaties mee te ontwikkelen met een MVC-architectuur. Laravel wordt gezien als het sterkste framework binnen het PHP-ecosysteem omdat het de functies bevat die nodig zijn om moderne webapplicaties te bouwen. Daarnaast is het stijlvol en bevat het een elegante syntaxis.

Wat is Laravel?

Laravel is een cross-platform PHP framework voor het bouwen van webtoepassingen. Dat zegt natuurlijk nog weinig. We leggen het even uit.

Met Laravel kan een developer een grote verzameling voorgeprogrammeerde functies gebruiken, zoals authenticatie, routing en templates. Deze bibliotheek maakt het makkelijker om betrouwbare webtoepassingen te bouwen, terwijl de hoeveelheid vode die je zelf nog moet schrijven zo klein mogelijk wordt.

Laravel biedt een functionele development omgeving, naast inuitieve en duidelijke command-line interfaces. Daarnaast is Laravel erop ingericht om makkelijker data op te halen en bewerken.

Laravel toepassingen zijn goed op te schalen en hebben eenvoudige te onderhouden codebases. Developers kunnen naadloos functionaliteit toevoegen aan de toepassingen dankzij het modulaire systeem van Laravel.

Welke taal wordt er gebruikt bij Laravel?

Laravel is een PHP framework en gebruikt een scripttaal en is technisch gezien niet een officiële PHP programmeertaal. PHP is een open source server-side scripttaal die veel gebruikt wordt in webdevelopment. Alhoewel veel mensen PHP misschien niet kennen wordt heel veel toegepast.

Een PHP framework biedt een aantal bibliotheken met code die bestaan uit voorgeprogrammeerde modules waarmee een gebruiker veel sneller toepassingen kan bouwen. Dit biedt allerlei voordelen voor developers, zoals snellere ontwikkeling, minder code schrijven, en betere beveiliging!

Het Laravel PHP framework biedt allerlei voordelen, zoals snellere ontwikkeling, minder code schrijven en betere beveiliging!

Daarnaaat vereisen PHP frameworks meestal minder onderhoud dan toepassingen die je helemaal zelf ontwikkelt.

Wat is een MVC architectuur?

PHP frameworks gebruiken een Model-View-Controller (MVC) architectuur. Weer zo’n moeilijke term. In het kort gezegd staat het Model voor de data van de toepassing, samen met de bijbehorende logica. Zo kan bijvoorbeeld een tabel met data over patiënten een Model zijn. De View biedt mogelijkheden voor interactie met een gebruiker, waarvandaan de data uit het Model bekeken en bewerkt kan worden. De Controller is de link tussen de View en het Model.

De Controller interpreteert de verzoeken van de gebruiker, haalt de benodigde informatie op uit het Model, verwerkt het en laat het zien via de View.

Wat is Vue.js?

Vue.js is één van de meest populaire frontend frameworks. Vue.js is een dynamisch framework dat gebruikt wordt voor het creëren van gebruikersinterfaces. Ontwerpers kunnen Vue gebruiken om alles te bouwen, van live gesprekken tot dynamische computerspellen binnen een internetbrowser.

We gebruiken Vue.js om de front-end (het gedeelte dat je als gebruiker ziet) desktop en smartphone apps te ontwikkelen. Ook Vue gebruikt de standaard MVC structuur om de interface van de app of web interface weer te geven.

We gebruiken Vue.js om een hoge standaard Android en iOS app te ontwikkelen met een enkel stuk code. Het voordeel van Vue.js is de snelheid! Door deze techniek kunnen we een vlekkeloze gebruikerservaring creëren.

Maar liefst 53% van de gebruikers haakt af bij sites die langer dan 3 seconden nodig hebben om te openen. De topprestaties van Vue zijn voor ons essentieel voor de perfecte gebruikerservaring.