Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bewegen naar gezondheid

Als iemand (tijdelijk) patiënt is, is dat een goed moment om aan te grijpen om ook gezondheidsaspecten te stimuleren

Traditioneel is de zorg gericht op ziekte en curatieve behandeling hiervan. De laatste jaren zien we een verschuiving van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag. Dit is een belangrijke pilaar in de visie van Verne. Wij gaan ervan uit dat iemand burger en gezond is en (tijdelijk) patiënt en ziek kan zijn. Dit betekent dat gezondheid continu gestimuleerd wordt.

Gezonde mensen monitoren

We kunnen gezonde mensen monitoren als ze dit willen. We herkennen vroegtijdig als er in de gezondheid een probleem optreedt en kunnen direct advies geven om de (beginnende) klachten te begeleiden. Daarnaast kunnen we gezondheidsgedrag activeren met persoonlijke adviezen en doelen.

Ook interessantjes

Als iemand (tijdelijk) patiënt is, is dat een goed moment om aan te grijpen om ook gezondheidsaspecten te stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan meer bewegen voor een patiënt met artrose én met overgewicht. Of een valpreventie voor alle 70-plussers in je praktijk. Op basis van persoonseigenschappen kunnen we ‘Ook interessantjes’ via de Verne App aanbieden.

Nazorg

Nazorg is een belangrijk onderdeel van de revalidatie. Je wilt ten slotte dat de klachten niet terugkomen als de patiënt na het traject zelf verder gaat. Binnen Verne kun je makkelijk Nazorg trajecten instellen waarbij de gezondheid gestimuleerd blijft. Denk bijvoorbeeld aan beenkracht oefeningen na een knierevalidatie. Als de klachten verdwenen zijn, dan vergeet de patiënt de oefeningen ook snel weer. Logisch gedrag. Met behulp van nazorg kan Verne de patiënt nog een tijdje blijven monitoren en adviseren als je dat wilt. Op die manier kunnen recidieven worden voorkomen.

Leefstijl-
programma’s binnen je praktijk

Je wilt een gezonde leefstijl stimuleren bij de mensen die aan je praktijk gekoppeld zijn. Je kunt in één keer je hele doelgroep bereiken via een push notificatie en een bericht in de Verne App. Op deze manier raken de mensen waar het programma voor bedoeld is direct betrokken en kunnen ze aan de slag om te werken aan hun gezondheid.

Enkele functionaliteiten waarmee we ‘Altijd in Connectie’ aanpakken

Inzichten voor je patiënt

Nazorg

Leefstijl advies