Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nazorg

Goede nazorg zorgt voor een goede afsluiting van het behandeltraject. De patiënt heeft het gevoel dat er goed voor hem gezorgd wordt en dat er iemand is waar hij op terug kan vallen als het even wat minder gaat.

Je geeft je patiënt bij de laatste afspraak advies mee. Misschien schrijf je nog een aantal dingen op een briefje. Eigenlijk weet je wel dat je patiënt je advies snel weer vergeet, maar je vindt het je verantwoordelijkheid om je patiënt iets mee te geven zodat hij de kans op een recidief kan verkleinen.

Nazorg als onderdeel van de behandeling

Je ziet nazorg als een verlengstuk van je behandeling. Je patiënt is van zijn klachten af, maar je wilt natuurlijk dat dit lang zo blijft. Je patiënt krijgt nazorg op maat waarbij hij kan laten weten hoe het met hem gaat via automatische monitoring. Dit is fijn, want als hieruit blijkt dat hij toch weer meer klachten heeft krijg hij direct het advies weer een afspraak met je te maken. Hij wordt gestimuleerd de oefeningen te blijven doen en de tips op te volgen die jij hem gegeven hebt. Zo is je patiënt fit en blijft hij fit.

Nazorg flow

Verne werkt met zorgflows. Een zorgflow is opgebouwd uit monitoring vragen en adviezen. Zo werkt het ook met de nazorg flow. Verne stuurt automatisch monitoring vragen. Niet te vaak en ingewikkeld natuurlijk, want dat is irritant. De monitoring laat zien of het goed blijft gaan. Achter de monitoring hebben we acties gehangen. Zo stuurt Verne nieuwe oefeningen als het goed gaat. Als het slechter gaat, wordt geadviseerd om een afspraak bij jou te maken. De nazorg flows zijn specifiek gekoppeld aan de aandoening zodat iedereen persoonlijk advies krijgt.

Verbinding met jou als fysiotherapeut en jouw praktijk

Goede nazorg zorgt voor een goede afsluiting van het behandeltraject. De patiënt heeft het gevoel dat er goed voor hem gezorgd wordt en dat er iemand is waar hij op terug kan vallen als het even wat minder gaat. Hij voelt jouw betrokkenheid en dit zorgt voor verbinding. Hij zal de volgende keer als hij weer klachten heeft bij je terugkomen als het nodig is.