Troep erin is troep eruit
Bij de meeste systemen moet je veel open velden invullen. Dit levert geen (goede) data op. En de data die systemen genereren worden vaak slecht en ongeordend verzameld zodat ze waardeloos zijn om weer te kunnen gebruiken. Je bent dus wel gek om data aan te leveren, want het levert je niks op. Daarnaast kunnen traditionele systemen moeilijk koppelen met andere programma’s, apps of wearables. Dergelijke applicaties zitten boordevol waardevolle data die we kunnen gebruiken om de kwaliteit van de behandeling en de zorg voor je patiënt te verbeteren. Daarnaast geeft het slim gebruik van deze data een hele nieuwe blik op jouw dossiervoering.
Data begint met een goed huis
Je hebt pas iets aan data als je het op de juiste manier verzameld en huisvest. Dit wordt een datahuis (of data warehouse) genoemd. Een goed datahuis is het fundament van een software systeem. Het datahuis moet groot genoeg zijn voor de toepassing die je nodig gaat hebben. Datahuizen werken, spreekwoordelijk, niet goed met uitbouwen en dakkapellen. Daarnaast moet het flexibiliteit bieden zodat je bent voorbereid op een veranderende toekomst. Denk bijvoorbeeld aan wetgeving op het gebied van gegevensuitwisseling in de zorg.
Een slimme architect
Als je praat over betrouwbaarheid van data dan praat je over de architectuur van je platform die op de juiste manier data gebruikt vanuit het datahuis. Verne werkt volgens het Common Ground principe. Verne werkt met modules die allemaal een eigen datahuisje hebben. Deze modules communiceren met het centrale datahuis. Op deze manier is er altijd sprake van één waarheid. Op dezelfde manier koppelen we met externe systemen.
Alles is data
Omdat het slim gebruik van data waarde geeft aan je patiënt en aan jou om je te helpen in je werk heeft Verne de visie dat alles data moet opleveren die je weer kunt gebruiken. Hiermee gaan we van een traditioneel registratiesysteem naar een communicatie en datasysteem. Omdat Verne een open source systeem is en de visie heeft om samen te werken (koppelen) met andere systemen, zoals Apps en wearables genereren we veel data. Deze data gebruiken we bijvoorbeeld om betere inzichten te geven in de patiënt, maar ook om jouw administratie automatisch in te vullen.
De juiste inzichten
Data zegt op zichzelf staand niet zoveel. Data gaat pas leven als je er betekenis aan geeft. Dit doen we door de data te interpreteren en deze weer te geven in duidelijke inzichten. Inzicht is erg belangrijk en kan je helpen je werk te ondersteunen. Dit doen we in het primaire proces van het behandelen van jouw unieke patiënt, maar ook op het gebied van je kwaliteitsmanagement en financiële situatie.