Search
Close this search box.

PROMs

Wij zorgen ervoor dat je hier geen omkijken meer naar hebt. Je hoeft geen vinkjes meer aan te zetten of vragenlijsten uit te sturen. De vragen worden automatisch uitgevraagd en de patiënt wordt geactiveerd de vragen te beantwoorden.

Je wordt gek van verplichte klinimetrie uitzetten

Je hoort het keer op keer: Je moet de verplichte vragenlijsten uitzetten. Je hebt geen idee waarom je dat doet. Je patiënt raakt geïrriteerd door de omslachtige systemen. Het lukt hem niet om de vragenlijsten goed in te vullen en hij komt met zijn vragen bij jou. Jij hebt eigenlijk ook geen idee waarom je het invult, want je ziet de resultaten niet duidelijk terug. Het helpt jou en je patiënt niet in het behandelproces.

Geen vinkjes meer zetten of vragenlijsten uitsturen

PROMs helpen je om je behandelingen te evalueren. Het helpt je patiënt om inzichten in de tijd te zien. Jij kunt mooi de resultaten van je behandelingen vergelijken en op deze manier jezelf verbeteren. Daarnaast heb je direct inzicht in de voortgang van de patiënt. Je ziet precies welke patiënt goed vooruitgaat en welke patiënt wat achterloopt. Hierdoor kun je je behandelingen perfect afstemmen. Verne zorgt ervoor dat de vragenlijsten automatisch worden verstuurd en de patiënt motiveert de vragen te beantwoorden. Zo kun jij automatisch voldoen aan alle verplichtingen.

Logische vragen voor jouw patiënt

Het gaat er niet altijd om welke vraag je stelt, maar de manier waarop je dat doet. Wij stellen de vragen op zo’n manier dat ze voor de patiënt heel logisch zijn. Het voelt heel natuurlijk om antwoord te geven. Op deze manier is de respons op vragenlijsten hoog. De patiënt krijgt gelijk een reactie op zijn antwoord. Hierdoor ziet hij er het nut van in om de vragen te blijven beantwoorden.

Wat zijn PROMs precies?

PROMs (Patiënt Reported Outcome Measures) gaan over aspecten van gezondheid die niet ‘objectief’ waarneembaar zijn en daarom alleen gemeten kunnen worden door het aan je patiënt te vragen. Door het beantwoorden van vragen geeft je patiënt een eigen oordeel over zijn gezondheid en kwaliteit van leven. Dit is belangrijk, want zorg gaat ten slotte over de patiënt. Bij Verne hebben we standaarden om de PROM uit te vragen. Door middel van deze standaarden kun je makkelijker vergelijken en terugkoppelingen geven aan je patiënt.

Automatisch voldoen aan de verplichte eisen

Er zijn verschillende organisaties die data vragen op basis van PROM uitvraag. Verne zorgt ervoor dat je automatisch aan alle eisen voldoet. Of het nu gaat om de Landelijke Database Fysiotherapie, Stichting Keurmerk Fysiotherapie, Zorgtopics of de zorgverzekeraars. Wij zorgen ervoor dat je hier geen omkijken meer naar hebt. Je hoeft geen vinkjes meer aan te zetten of vragenlijsten uit te sturen. De vragen worden automatisch uitgevraagd en de patiënt wordt geactiveerd de vragen te beantwoorden. Dit zorgt voor een hoge respons. Jij krijgt direct de uitkomstmaten in een duidelijk overzicht.