Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat is design thinking in ontwikkeling fysio software?

Design thinking is een sterke methode om voor innovaties toe te passen. Het staat bekend om de mensgerichte en oplossingsgerichte aanpak. Laten we eens kijken naar de basisprincipes van design thinking. Als je dit gelezen hebt begrijp je hoe dit proces niet alleen problemen oplost, maar ook de manier waarop we naar problemen kijken verandert.

Empathie: Het startpunt

Empathie is het fundament van design thinking. Het betekent het begrijpen van de behoeften, wensen en uitdagingen van de gebruikers. In deze fase gaat het niet alleen om luisteren naar wat mensen zeggen, maar ook om te begrijpen wat ze voelen.

Definitie: Het probleem scherp krijgen

Hier wordt het probleem scherp gesteld op basis van de inzichten die zijn opgedaan tijdens het empathieproces. Een duidelijke definitie van het probleem is essentieel voor het succes van het ontwerp.

Ideatie: Creativiteit in actie!

Ideatie is het moment van creativiteit. Het gaat om het ontwikkelen van een groot aantal ideeën zonder beperkingen. In deze fase moet je conventionele denkpatronen doorbreken. De meest innovatieve oplossingen worden geformuleerd.

Prototype: van idee naar actie

Het prototype is een tastbaar resultaat van de ideefase. Hier wordt het concept concreet. Denk bijvoorbeeld aan een fysiek (minimale versie) product, een procesomschrijving of een dienst. Vanuit het prototype kun je snel testen, leren en herhalen.

Testen: op naar perfectie

De laatste fase is het testen van het prototype in de echte praktijk. Feedback van gebruikers wordt verzameld en op basis daarvan worden aanpassingen gedaan om de oplossingen te verfijnen en optimaliseren.

Design thinking is geen lineair proces. Door de stappen te herhalen kun je innoveren en aanpassen aan de behoefte. Dit is de reden dat we vanuit Verne Health intensief samenwerken met fysiotherapeuten in een DenkTank in de ontwikkeling van Het nieuwe EPD platform. Op deze manier ontwikkelen we écht samen met gebruikers en leren we snel!

Meedenken?

Plan zelf een video afspraak in op het moment dat het jou uitkomt: Afspraak maken

Ook interessant