Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Interdisciplinair samenwerken

De patiënt vertelt zijn verhaal maar één keer en hij heeft het gevoel dat iedereen betrokken is omdat hij op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen.

Samenwerken kost tijd

Je wilt graag samenwerken met een collega van een andere discipline. Je werkt in twee verschillende systemen. Na werktijd zit je nog brieven te typen naar de huisarts of verwijzer. Je bent bezig met het uitprinten van een dossier, het kopiëren en plakken van gegevens. Je weet dat je eigenlijk niet mag mailen of appen, maar doet het toch maar, want er is geen andere manier om je gegevens handig te versturen.

Vlekkeloze communicatie

Je weet precies wat een collega zorgverlener heeft gedaan en afgesproken met de patiënt die je samen behandelt. Er is geen ruis op de lijn. De patiënt vertelt zijn verhaal maar één keer en hij heeft het gevoel dat iedereen betrokken is omdat hij op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen.

Interdisciplinaire communicatie

Zorg is samenwerking en zorg is communicatie. Communicatie is heel eenvoudig en veilig. De wet- en regelgeving is aangescherpt, dus je moet automatisch voldaan aan de juiste eisen op het gebied van privacy en gegevensverwerking. Je deelt het deel van het dossier dat relevant is, de rest blijft afgeschermd. Je kunt met alle collega’s van verschillende disciplines uit de praktijk of instelling direct communiceren. Daarnaast kun je binnen Verne je gegevens of brieven versturen als een andere praktijk of instelling ook met Verne werkt. Als dit niet zo is, dan exporteer je de juiste gegevens met één druk op de knop.

Rollen en rechten

Verne heeft het platform slim ingericht. Als eindgebruiker heb je geen last van de drempels die wet- en regelgeving opleggen. Het systeem is eigenlijk ingedeeld in allemaal kleine datahuisjes waar rollen aan gekoppeld zijn. Zo heeft een fysiotherapeut een andere rol dan een psycholoog. Op basis van de rechten van deze rol (bijvoorbeeld vanwege een beroepsprofiel of AVG) wordt automatisch een communicatielijn open- of dichtgezet. Dit wordt bepaald door een ‘contract’ die achter een handeling hangt. Een contract bepaald of de rol op dát moment het recht heeft om gegevens te delen.

Voorbeeld

Je bent fysiotherapeut en behandelt je patiënt aan zijn enkel omdat hij hem verzwikt heeft. De patiënt is 5 jaar geleden al bij je geweest voor zijn nekklachten. De oorzaak was toen een langdurige depressie. De enkel herstelt moeizaam omdat de patiënt niet durft te belasten en je besluit samen te gaan werken met de psycholoog. De patiënt geeft toestemming om de gegevens te delen. In dit geval mag alleen de informatie over de enkel worden doorgestuurd naar de collega omdat de nekklachten en depressiviteit niet relevant zijn voor zijn huidige enkelklacht. Daarnaast heb je voor je zelf werknotities gemaakt in het dossier. Ook deze worden niet gedeeld met de psycholoog.

Enkele functionaliteiten waarmee we ‘Altijd in Connectie’ aanpakken

Chatten met je collega