Zoek
Sluit dit zoekvak.

Chatbot Verne en Zilveren Kruis gaan door in 2024

Zilveren Kruis zet sinds maart 2023 Chatbot Verne in als de beweegassistent in de Zilveren Kruis Wijzer App. In 2023 hebben we een leerfase gehad waarbij we het gebruik van de Chatbot getest en geanalyseerd hebben. De resultaten zijn positief! Met enthousiasme kunnen we dus vertellen dat Zilveren Kruis de overeenkomst heeft verlengd en we ook in 2024 Chatbot Verne implementeren in de Zilveren Kruis Wijzer App.

Wat doet Verne voor Zilveren Kruis?

Chatbot Verne geeft laagdrempelig, persoonlijk advies bij beweegklachten. Op basis van slimme, onderbouwde algoritmes wordt achterhaald welke klacht iemand heeft en wordt er direct persoonlijk advies gegeven. Dit advies kan bestaan uit informatie over de klacht en oefeningen waarmee de klanten direct aan de slag kunnen met hun herstel. Daarnaast kan het advies bestaan uit de verwijzing naar een fysiotherapeut of huisarts. Met behulp van de chatbot technologie is het advies bij beweegklachten altijd en overal toegankelijk in de Zilveren Kruis Wijzer app.

Samenwerking in de triage

We zijn erg trots op deze samenwerking. In de gesprekken die we continu met Zilveren Kruis voeren is er duidelijk een sterke behoefte aan goede ondersteuning om hun klanten gezond te houden. Deze visie sluit aan bij de ontwikkelingen die we vanuit Verne Health zien in de zorg waarbij de zorgvraag toeneemt en tegelijkertijd minder zorgprofessionals beschikbaar zijn. Door deze samenwerking kunnen we ervoor zorgen dat mensen goed geholpen worden met tijd en plaats onafhankelijk persoonlijk advies en zo nodig naar de juiste zorgprofessional worden doorverwezen.

Tevreden gebruikers

De integratie van Chatbot Verne in de Zilveren Kruis Wijzer App is het perfecte voorbeeld dat een gebruiksvriendelijke tool kan samengaan met veilige techniek. Reputatie is erg belangrijk voor een zorgverzekeraar. Verne Health heeft dan ook de hoogste vereisten als het gaat om veilige techniek, waarborgen van privacy en het verwerken van persoonsgegevens. Tegelijkertijd is de waardering vanuit de klanten van Zilveren Kruis groot. Meer dan 75% van de gebruikers beoordelen de Chatbot als goed!

De Zilveren Kruis Wijzer app is te downloaden in de AppStore en Google Play store.

Ook interessant