Search
Close this search box.

Vergelijk goedkope EPD-systemen voor je startende fysiotherapiepraktijk

Bij het kiezen van een EPD-systeem voor een startende fysiotherapiepraktijk is het belangrijk om niet alleen naar de initiële kosten te kijken, maar ook naar de schaalbaarheid en flexibiliteit van het systeem

Het opzetten van een nieuwe fysiotherapiepraktijk brengt veel uitdaging met zich mee. Daar is het kiezen van het juiste Elektronisch Patiëntendossier (EPD) er één van. Voor startende praktijken is het vaak essentieel om de kosten onder controle te houden zonder concessies te doen aan de kwaliteit van zorg. Je hebt alle tijd nodig voor het opzetten van je praktijk én goede patiëntenzorg. Dat is immers je beste visitekaartje!

Veel keuzes aan EPD-systemen

Er zijn veel EPD-systemen op de markt. Het kan lastig inschatten zijn welke opties ze precies bieden en wat de kosten zijn die erbij komen. Niet iedere EPD-leverancier is even transparant in de kosten en wat je er precies voor krijgt. Er zijn een aantal EPD-systemen die je modulair kunt opbouwen zodat je zelf kunt bepalen welke opties je neemt en hoeveel je wilt uitgeven aan het EPD.

Vaste kosten of kosten die met je meegroeien

De meeste EPD-systemen hanteren vaste kosten. Het traditionele model is op basis van een licentieovereenkomst. Je betaalt per gebruiker. Dit betekent dus dat je voor iedere fysiotherapeut of andere medewerker een vast bedrag per maand betaalt. Er zijn ook EPD-systemen die daarnaast een vast bedrag per maand rekenen, ongeacht de grootte van de praktijk. Een nieuwe ontwikkeling is een variabele licentievorm waarbij je alleen betaalt per gebruik. Zo kun je de kosten beheersen omdat je nooit meer uitgeeft dan dat er binnenkomt. Een dienst als Mollie biedt voor betalingen is hiermee te vergelijken.

Hier zijn enkele budgetvriendelijke EPD-opties die geschikt zijn voor startende fysiotherapiepraktijken:

FysioRoadmap

FysioRoadmap staat vooral bekend om zijn focus op behandelprocessen, maar biedt ook een kosteneffectieve oplossing voor startende praktijken. Het systeem bevat tools voor oefeningen, evaluatie en patiëntcommunicatie. Je kunt beginnen met de basisfunctie en later extra modules toevoegen.

Fysiomanager

Fysiomanager is een alles-in-één praktijkmanagementsoftware die geschikt is voor fysiotherapeuten. Het biedt functies als agendabeheer, patiëntendossiers, facturatie en rapportage. Je kunt beginnen met een basispakket en later extra functies toevoegen. Je betaalt bij Fysiomanager per fte.

James Software

James Software is een relatief nieuwe speler in de Nederlandse markt en richt zich op gebruiksgemak en kosteneffectiviteit. Het biedt patiëntendossiers, agendabeheer en geautomatiseerde communicatietools. Het prijsmodel van James Software is transparant en schaalbaar waardoor het een goede optie is voor startende praktijken.

Incura Software

Incura Software is een uitgebreid EPD-systeem dat geschikt is voor verschillende disciplines in de gezondheidszorg, waaronder fysiotherapie. Het biedt functies voor patiëntbeheer, documentatie en praktijkadministratie. Incura Software heeft een flexibel prijsmodel, waardoor je kunt beginnen met basisfuncties en later uitbreiden.

Hoe beheers je je kosten voor je startende fysiopraktijk?

Bij het kiezen van een EPD-systeem voor een startende fysiotherapiepraktijk is het belangrijk om niet alleen naar de initiële kosten te kijken, maar ook naar de schaalbaarheid en flexibiliteit van het systeem. Kies een systeem dat past bij de huidige behoeften van jouw praktijk en dat de mogelijkheid biedt om functies toe te voegen naarmate je groeit. Met de juiste balans tussen functionaliteiten en kosten leg je een solide basis voor een succesvolle praktijk. Bekijk hier de functionaliteiten van Verne.

Bij Verne betaal je per actieve eindgebruiker

Op deze manier geef je nooit meer uit dan dat er binnenkomt en beheers je je kosten. Je hebt realtime overzicht van het aantal eindgebruikers en de kosten zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Lees meer over de prijzen van Verne

Ook interessant