Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jelle Heisen

Onze missie is om toegankelijke, duurzame zorg te bieden via sterke partnerships

Jelle is Founder van Verne Health. Hij heeft een veelzijdige achtergrond, van topsport tot fysiotherapie en ondernemerschap. Dit heeft geleid tot de oprichting van Verne Health.

Jouw unieke achtergrond heeft je reis gevormd. Hoe hebben jouw ervaringen bijgedragen aan de oprichting van Verne Health?

Mijn tijd als fysiotherapeut (en manueel therapeut en sportfysiotherapeut) en mijn achtergrond in de topsport hebben mijn perspectief op gezondheid gevormd en veranderd in de tijd. Ik ben altijd bezig om de beste kwaliteit te vinden en vooruit te denken. Daarom heb ik een platform ontwikkeld dat geavanceerde technologie combineert met gepersonaliseerde zorg om de gezondheidszorg te transformeren.

Je bent gespecialiseerd in topsport en revalidatie. Hoe hebben deze specialisaties Verne Health beïnvloed?

Mijn ervaringen met complexe klachten hebben me geleerd hoe cruciaal individuele zorg is. Vooral in de topsport, maar zeker ook bij patiënten met complexe orthopedische aandoeningen. Ik heb veel second opinions gezien, wat heel specialistisch is. Veel trajecten gaan vanaf het begin mis door een verkeerde diagnose of verkeerde communicatie met de patiënt. Dit is een individueel verhaal.

Verne streeft naar datzelfde niveau van persoonlijke aandacht, ondersteund door geavanceerde technologieën. Dit stelt ons in staat om zorgverleners en patiënten te verbinden en effectieve, op maat gemaakte zorgtrajecten te ondersteunen.

Jouw visie om te blijven ontwikkelen en investeren in samenwerkingen vormt de kern bij Verne. Hoe komt deze visie tot uiting in het bedrijf?

Bij Verne geloven we in voortdurende groei en samenwerking. Dit heeft geresulteerd in onze innovatieve benadering die we samen met gebruikers ontwikkelen. We betrekken gebruikers, zoals fysiotherapeuten en patiënten, bij de ontwikkeling door middel van DenkTank groepen. Op deze manier ontwikkelen we oplossingen waar écht behoefte aan is. Onze missie is om toegankelijke, duurzame zorg te bieden via sterke partnerships.

De COVID-19-pandemie heeft geleid tot veranderingen. Welke invloed heeft deze crisis op jou gehad?

De pandemie heeft me uitgedaagd om na te denken over een veerkrachtige zorg die (in extreme omstandigheid) zoveel mogelijk onafhankelijk van fysieke zorg zou moeten kunnen plaatsvinden. Door middel van slim gebruik van data overbruggen we de kloof tussen patiënten en zorgverleners. Die kloof werd met het begin van Corona ineens heel groot doordat de fysiotherapie, en een groot gedeelte van de zorg, dicht moest. Toen heb ik mezelf de vraag gesteld; “Hoe ziet de zorg eruit als we voor altijd in lockdown zouden zitten?”. Het is mijn streven om duurzame oplossingen die toekomstbestendige zorg bieden te ontwikkelen.

Jouw staat van dienst is indrukwekkend. Wat motiveert je om innovatie voort te zetten?

De overtuiging dat we de zorg voor patiënten kunnen transformeren zodat het toegankelijk blijft motiveert me elke dag. Dit heb ik altijd gedaan van mens tot mens in de topsport en revalidatie. Daarnaast van collega naar collega fysiotherapeut en nu wil ik dat breder in de zorg gebruiken. Ons werk heeft direct invloed op patiënten en zorgverleners en dit drijft me om door te gaan en innovatieve oplossingen te ontwikkelen.

Wat is de toekomst van Verne en hoe zal het de gezondheidszorg veranderen?

We gaan een centrale rol spelen in de evolutie naar datagedreven, gepersonaliseerde zorg. Ons doel is om patiënten en zorgverleners te verbinden door middel van innovatie en technologie, waarbij we de gezondheidszorg toegankelijker en effectiever maken. Hierin is het essentieel dat zorgverleners hun werkplezier terugkrijgen. Met onze oplossingen dragen we bij om de zorgverlener optimaal te faciliteren en de administratielast weg te nemen.