Even voorstellen: Dennis Coorn

Stabiliteit en kwaliteit van de software is essentieel en zal altijd de boventoon voeren. Innovatie daarentegen hoeft mijns inziens niet altijd te gaan over het implementeren en gebruiken van nieuwe technieken. Innovatie kan ook bereikt worden door op een andere manier naar werkprocessen te kijken en hoe die vervolgens vertaald worden naar software.

Wat is je rol binnen het tech team van Verne?

Lead developer en ik hou mij onder andere bezig met software architectuur en het vertalen van wensen en features naar een technische oplossingsrichting.

Wat zijn je ervaringen met fysiotherapie?

Geen, heb zelf niet eerder fysiotherapie nodig gehad. 

Waarom ben je zo enthousiast over Verne?

In mijn directe omgeving spreek ik geregeld mensen die werkzaam zijn bij een huisartsenpraktijk of in de geestelijke gezondheidzorg. Wat mij daarbij opvalt is dat het op het gebied van software 2 kanten op kan gaan. Aan de ene kant enorme softwarepakketten die ontzettend veel functionaliteit hebben, maar ondermaats presteren als het gaat om gebruiksvriendelijkheid. En aan de andere kant relatief kleinere softwareproducten die heel goed zijn in het vervullen van een of twee specifiek doelen, maar tegelijkertijd moeilijker te integreren zijn binnen het al aanwezige software landschap. Verne heeft als doel om van start te gaan met een simpele set aan functionaliteit maar tegelijkertijd een heldere toekomstvisie heeft voor een applicatie die een fysiopraktijk volledig van dienst kan zijn. Dat tezamen met het kernprincipe dat patienten controleren blijven houden over hun eigen gegevens maakt dat ik erg enthousiast ben over Verne. 

Welke ervaringen breng je mee naar ons team die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van onze innovatieve oplossingen voor fysiotherapeuten?

Ik heb eerder gewerkt aan een online behandel platform voor de geestelijke gezondheidzorg.

Hoe ben je de werkprocessen van de fysiotherapeut gaan begrijpen om de optimale software te kunnen ontwikkelen?

Om software te ontwikkelen dat intuïtief en optimaal werkt voor degene die het gaat gebruiken is het essentieel om werkprocessen, handelingen en termen die in de praktijk gebruikt worden goed te begrijpen. Een goede manier om dit te faciliteren is door gebruik te maken van korte ontwikkel cycli zodat er in continu feedback gevraagd en ontvangen kan worden van toekomstige gebruikers van de applicatie.

Hoe ga je om met de balans tussen innovatie en stabiliteit van onze software? 

Stabiliteit en kwaliteit van de software is essentieel en zal altijd de boventoon voeren. Innovatie daarentegen hoeft mijns inziens niet altijd te gaan over het implementeren en gebruiken van nieuwe technieken. Innovatie kan ook bereikt worden door op een andere manier naar werkprocessen te kijken en hoe die vervolgens vertaald worden naar software.

Over welke nieuwe technologie of ontwikkeling in de softwarewereld ben je het meest enthousiast?

Het meest enthousiast ben ik over Large Language Models, zoals GPT-4 van OpenAI. Deze taalmodellen zijn steeds beter in staat om complexe taalstructuren en ongestructureerde informatie te begrijpen en kunnen dat ook in een bepaalde context plaatsen. Ik denk niet dat we daardoor allerlei processen volledig kunnen automatiseren, maar het kan zeker helpen bij het geven van nuttige suggesties, op basis van alle beschikbare informatie, zodat een gebruiker die vervolgens makkelijk en snel kan inzetten. Denk hierbij aan het automatiseren van bepaalde administratieve taken of het bieden van geavanceerde ondersteuning bij diagnose- en behandelplannen.

Ook interessant